ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ
4.49€
Το τζίντζερ είναι ενδημικό στα τροπικά και υποτροπικά δάση της νοτιοανατολικής Ασίας. Ωστόσο, είναι εύκολο να καλλιεργηθεί στην Ελλάδα, αρκεί να καλλιεργηθεί σε μέρος χωρίς παγετό.
Χρειάζεται ζέστη, γι’ αυτό είναι καλύτερο να καλλιεργείται ως ετήσιο, αν και είναι δυνατόν να ξεχειμωνιάσει η πιπερόριζα αν το διατηρείτε σε ένα σπίτι με κεντρική θέρμανση. Σε θερμά κλίματα, το τζίντζερ τα καταφέρνει καλύτερα σε μερική σκιά, αλλά θα ανεχτεί και περισσότερο ήλιο.
Αγγλική Ονομασία: Ginger
Αριθμός Σπόρων στη Συσκευασία: 2 ρίζες
Χρόνος Παράδοσης (ημέρες): 3-5
Οδηγίες Σποράς και Καλλιέργειας:
Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ολόκληρο κομμάτι τζίντζερ σε μια γλάστρα ή να το κόψετε σε τμήματα, φροντίζοντας κάθε κομμάτι να έχει τουλάχιστον δύο “μάτια” για να αναπτύξει βλαστούς. Εάν κόψετε το τζίντζερ, αφήστε το για μερικές ημέρες ώστε να καλυφθούν οι πληγές. Στη συνέχεια, γεμίστε μερικώς ένα δίσκο ή μια γλάστρα με φυτόχωμα και τοποθετήστε το τζίντζερ στην επιφάνεια, με τα μάτια του προς τα πάνω. Καλύψτε τη ρίζα του τζίντζερ με μερικά εκατοστά κομπόστ, αφήνοντας τα μάτια εκτεθειμένα. Ποτίστε χρησιμοποιώντας ένα ποτιστήρι με ένα τριαντάφυλλο προσαρτημένο και διατηρήστε το σε ένα ζεστό σημείο με μερική σκιά.
Μετά από μερικές εβδομάδες η ρίζα τζίντζερ σας θα έχει αναπτύξει ρίζες και βλαστούς. Ανασηκώστε την απαλά από το δίσκο σποράς και μεταφυτέψτε την σε μια γλάστρα με κομπόστ, τοποθετώντας την στην επιφάνεια και καλύπτοντας την απαλά με 5 εκατοστά κομπόστ. Βεβαιωθείτε ότι το στέλεχος προεξέχει στην κορυφή. Σφίξτε απαλά και ποτίστε καλά, αφήνοντας να στραγγίξει.