Οι πελάτες μας αγόρασαν επίσης
ΚΙΝΟΑ
2,49 €
Εποχές Σποράς: Άνοιξη, Φθινόπωρο
Ομάδες Λαχανικών: Άλλα Λαχανικά
Σειρές Σπόρων: James Wong's Homegrown Revolution
Αγγλική Ονομασία | QUINOA Chenopodium quinoa |
---|---|
Αριθμός Σπόρων στη Συσκευασία | 410 |
Χρόνος Παράδοσης (σε Ημέρες) | 3 |
Ιαν | Φεβ | Μάρ | Απρ | Μάι | Ιούν | Ιούλ | Αύγ | Σεπ | Οκτ | Νοέ | Δεκ | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Σπορά | ||||||||||||
Ανθοφορία/Συγκομιδή |
Αυτό το μοντέρνο νέο «superfood» είναι το ιερό φυτό των Ίνκας. Προσαρμόζεται εύκολα σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας. Έχει γεύση όπως το κουσκούς, θυμίζει λίγο το καρύδι και ελαφρώς τον λυκίσκο. Μόλις 10 φυτά παράγουν έως 0,5 κιλά σπόρο για βρώση! Λατινική ονομασία: Chenopodium quinoa. Σε αντίθεση με το σιτάρι, βρώμη ή κριθάρι, μόνο το καλαμπόκι για ζωοτροφή θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του στην απόδοση. Σπείρετε: Νοέμβριο & Φεβρουάριο-Απρίλιο. Συγκομιδή: Αύγουστο με Οκτώβριο.
ΦΑΓΗΤΟ & ΒΡΩΣΗ: Τόσο ο σπόρος κινόα και τα νεαρά φύλλα είναι βρώσιμα. Τα φύλλα μπορούν να μαγειρευτούν και να καταναλωθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το σπανάκι ή να προστεθεί φρέσκο σε σαλάτες. Εναλλακτικά μπορείτε να αποξηράνετε τα στάχια και να ξεχωρίσετε τα κεφάλια σπόρου πολύ εύκολα με το να τα τρίψετε απαλά ανάμεσα στα χέρια σας. Έπειτα, για να διαχωρίσετε τον καρπό από τα άγανα, με τη βοήθεια του αέρα, ανεμίζουμε σε εξωτερικό χώρο τα τριμμένα κεφάλια όπου οι βαρύτεροι σπόροι πέφτουν σε μια λεκάνη που βάλαμε από κάτω. Οι συγκομισμένοι κόκκοι μπορούν να κρατηθούν φρέσκοι σε ένα σφραγισμένο δοχείο για ένα έτος σε δροσερό, ξηρό μέρος. Οι σπόροι Quinoa πρέπει να μουλιάσουν σε νερό πριν το μαγείρεμα για να αφαιρέσετε τις πικρές χημικές ουσίες που ονομάζονται σαπωνίνες. Για να το κάνετε αυτό, απλά βάλτε την ποσότητα κινόα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε ένα μπλέντερ, γεμίστε με νερό, αφήστε το για πέντε λεπτά να μουλιάσει και μετά χτυπήστε το για ένα-δύο λεπτά. Αδειάζετε το νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία. Τα Quinoa σας μπορούν στη συνέχεια να μαγειρευτούν ακριβώς όπως το ρύζι ή το κους-κους.
Σκάψτε και προετοιμάστε το χώμα για σπορά ρίχνοντας ένα βασικό, οργανικό κατά προτίμηση, λίπασμα. Σπείρτε τους σπόρους γραμμικά σε απόσταση μεταξύ των φυτών στα 30εκ και 50-75εκ μεταξύ των γραμμών, στα μέσα Νοεμβρίου ή ως ανοιξιάτικη σπορά από μέσα Φεβρουαρίου έως τέλη Απριλίου. Τα νεαρά φυτά που θα φυτρώσουν αναπτύσσονται εύκολα χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες σε νερό και λίπασμα. Αν το έδαφος σας είναι πολύ αμμουδερό προσθέστε επιφανειακό αζωτούχο λίπασμα όταν τα φυτά ξεπεράσουν τα 50εκ σε ύψος. Από αρχές φθινοπώρου τα χρωματιστά κεφάλια σπόρου θα είναι ώριμα για συγκομιδή όταν τα φύλλα αρχίσουν να γηράσκουν και να κιτρινίζουν. Κόψτε τα φυτά ολόκληρα και αποξηράνετε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 1-2 εβδομάδες.
Αναζήτηση
Εμείς προτείνουμε:
Δημοφιλή Είδη
- ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΦΛΑΣΚΑ ΟΒΑΛ ΥΒΡΙΔΙΟ MIRVAL F1 3,99 €
- ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΟΥΛΗ RAAM 2,99 €
- ΚΑΡΟΤΟ ΥΒΡΙΔΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ 3,49 €
- ΑΓΡΙΟ ΜΠΛΕ ΜΥΡΤΙΛΟ 5,99 €
Πληροφορίες
Ακολουθήστε μας
Επικοινωνία
Χρυσούπολη Καβάλας
Τηλ: 25910 22347
Κιν: 6932 212368
E-mail: info@geoponika.gr